Hi..if your interested kindly call/sms at 0133503126. Our cakes will complement your event.



Sunday, February 7, 2010

Kek yang ku belajar dan sedikit petua..

CMC yang di seliputi ganache..close up look..

Apa tu? Okey ini tip supaya kek x pecah tengah atau memumbung..(bagi yang x tau n nak tau)Gunakan flower nail. Flower nail tu hendaklah diletakkan ditengah kek sebelum kek dibakar..Bila kek da masak..terbalikkan kek tersebut untuk mengeluarkan flower nail tu..Da siap. Aku da cuba pada setiap kek aku n alhamdullilah mmg kek x pecah n masak rata semuanyer. Petua dari CakeCentral.com.



Kek yang aku belajar dari kelas Resepi Noraini..Moist Choc Cake. Bila da pergi kelas tu..maka wajiblah praktis kat ghumah..supaya apa yang dipelajari tu x sia-sia..

1 comments:

|| syazwaniadnan || said...

assalamualaikum kak..
wani pernah singgah blog akk last week.
and terpegun tgk tips ni. mmg menjadi ye, kak?

wani cuba apply tips ni untuk carrot cake.
tp wani tak sure kena letak flower nail dulu kt tengah loyang, atau curahkan batter dulu..

so, wani curahkan batter carrot cake dulu. lepas tu baru letak flower nail.. and ended up susah sket la nk tanggalkan flower nail tu.. tp ape pun, mmg x merekah la kek tu.

terlepas pandang pula yg akk dh bgtaw kena letak flower nail dulu. hehe..

3ala kulli hal, semoga Allah membalas jasa akk dengan sebaik2 balasan kerana sudi berkongsi tips yg sgt berguna ni.. insyaAllah, wani akan apply tips ni pada kek2 lain..

tp b4 that, nk tny, kalau marble kek tu, boleh guna tips ni jgk ke kak? sbb nk layerkan adunan tu kan start dr tengah. hehe. nk dengar pendapat akk ;)

thanks~

Post a Comment

How many were here?

Kucing Kitaorang

CAKEFOURFUN Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template and web hosting